Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka przepisu Artura

Przepisy na żeberka warte spróbowania. Tym razem przepis na żeberka pomysłu Artura. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: żeberek, czosnku, oliwy z oliwek oraz musztardy. 
 

Składniki:

  • ½  kg żeberek
  • 1 cebula 
  • 5 ząbków czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny oraz miód.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze musztardę oraz obrany czosnek i cebulę drobno posiekane.
    Ponownie wymieszać i na koniec doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałą marynatą natrzeć żeberka,
    Marynować je około 2 godziny.
    Po tym czasie kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *