Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zdrowie w słoiczku z czosnkiem  Iwony

Składniki:

  • 30 główek czosnku
  • 3 szklanki wody
  • 3 szklanki octu winnego
  • ¾ szklanki cukru
  • 3 łyżki soli
  • 3 liście laurowe
  • 1 ½ łyżeczki gorczycy

    Sposób przyrządzenia:
    Z podanych składników przygotować zalewę i gotować na małym ogniu około 10 minut. Czosnek obrać i ząbki  wrzucić do lekko osolonego  wrzątku na 3-4 minuty, przelać  zimną wodą, osączyć na sicie. Czosnek ułożyć  w wyparzonych słoiczkach, zalać gorącą marynatą, zakręcić, pasteryzować 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *