Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany omlet z pieczarkami i fasolą

 

Składniki:

  •  6 jajek
  •  2 szkl. kiełków soi
  •  100 g pokrojonych pieczarek
  •  kilka strąków ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  •  łyżka startego selera
  •  łyżka startego korzenia pietruszki
  •  łyżka posiekanej cebuli
  •  łyżka sosu sojowego
  •  szczypta soli
  •  olej

Sposób wykonania:

  1. Jajka roztrzepać razem z sosem sojowym oraz solą po czym dodać drobno posiekane kiełki, cebulę, pieczarki, seler, pietruszkę.
    Następnie przelać całość do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
    Wstawić pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 15 min.
    Po tym czasie odkryć aby omlet ładnie się przyrumienił. Powinno to zająć około 5-7 minut.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *