Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany filet z indyka z pieczarkami i porem

Składniki;

  • 1 kg filetu z indyka
  • 2 pory
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • 20 dag żółtego sera
  • 3 torebki ryżu
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • 2 łyżki margaryny


 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, cebulę i pory w talarki i a pieczarki w paseczki.
    Następnie układać je naprzemian  naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Wierzch posypać startym serem i zalać śmietaną.
    Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godzinę.
    Podawać z ryżem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *