Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanki z sardynkami

Składniki:

    • sardynki w oleju
    • 3 pomidory
    • 6 kromek chleba tostowego
    • 1 jajko ugotowane na twardo
    • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
    • majonez
    • ser żółty w plastrach (po 2 na kromkę chleba)


    Sposób przyrządzenia:
    Sardynki obsączyć z oliwy na sicie. Jajko obrać, pokroić w plastry. Majonez wymieszać z gorczycą. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Na każdej kromce ułożyć plaster sera, na nim pozostałe składniki i wszystko przykryć serem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni Celsjusza.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *