Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ziemniaczana z rybą.

Skład:

  • filet ryby o zwartych mięśniach
  • małe ziemniaki
  • 2 kolorowe papryki
  • kukurydza konserwowa
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Wyszorowane pod bieżącą wodą ziemniaki gotujemy w mundurkach przez 10, 15 minut. Ziemniaki nie mogą być dogotowane. Oczyszczoną kolorową paprykę kroimy w drobną kostkę, podobnie żółty ser, dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszamy, przyprawiamy i skrapiamy oliwą. Ziemniaki kroimy w plasterki, układamy na dnie naczynia żaroodpornego, przyprawiamy, dodajemy zgnieciony ząbek czosnku, skrapiamy oliwą. Na warstwie ziemniaków kładziemy umytą i starannie wyfiletowaną rybę i całość pokrywamy mieszanką kukurydzy, papryk i sera. Zapiekamy przez 10 – 15 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

1 comment for “Zapiekanka ziemniaczana z rybą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *