Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ze szparagami i twarożkiem

Składniki:

  • 1 kg szparagów
  • 1 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • 200 g twarożku
  • masło
  • 1 pojemnik śmietanki
  • 1 pojemnik kwaśnej śmietany

Sposób wykonania:

  1.  
    Szparagi gotować około 15 minut.
    W między czasie mięso pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem i każdy posmarować łyżeczką twarożku.
    Szparagi odcedzić i po kilka rozłożyć na plastrach mięsa.
    Zawinąć je w ruloniki i spiąć wykałaczkami.
    Roladki obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym podlać niewielką ilością wody z pod gotowania szparagów.
    Trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie przełożyć roladki do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem a do sosu dodać obie śmietany, doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku i polać roladki.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na około 35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *