Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ze spaghetti

Składniki:

  • 500 g spaghetti
  • ¾ butelki ketchupu
  • 1 kg mieszanego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • ½ czerstwej bułki
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • 4 pomidory
  • 250 g słodkiej śmietanki
  • 200 g serka topione

  • 200 g sera gouda

Sposób wykonania:

  1. Spaghetti przełamać w 3 częściach po czym ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie do mięsa dodać jajko, namoczoną bułkę oraz przyprawy.
    Całość odkładnie wymieszać.
    Następnie makaron odcedzić i przełożyć go na natłuszczoną blachę.
    Polać ketchupem i rozłożyć mięso.
    Na mięsie ułożyć plasterki pomidorów i zalać całość podgrzaną śmietaną z serkiem topionym.
    Posypać całość startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *