Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z wołowiny i porów

Składniki:

woowinazporami1fv.jpg

  • 80 dag wołowiny (zrazowa),
  • 20 dag porów ( białe części),
  • 12 dag smalcu,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na równe kawłki, posolić, obsmażyć na tłuszczu, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pory umyć i pokroić na 3 cm kawałki. Lekko podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Dusić razem 5 min. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku cukrem i zapiec krótko w piekarniku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *