Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ryb z marchewką

Składniki:

  • 400 g ziemniaków
  • 200 g marchwi
  • 1 por
  • 4 filety szczupaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 100 ml białego wina
  • 1 pęczek koperku
  • 200 g kwaśnej śmietanki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki, marchew i pora pokroić w plasterki a rybę na mniejsze kawałki.
    Następnie układać całość na przemian w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
    Każdą warstwę skropić oliwą oraz winem.
    Wierch oprószyć solą i pieprzem oraz posypać posiekanym koperkiem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i zapiekać około 35 minut.
    Podawać ze śmietaną wymieszaną z  koncentratem pomidorowym.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *