Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z piersi kurczaka

Składniki:

  • 8 plastrów piersi kurczaka
  • ½  kg pieczarek
  • 3 cebule
  • 1 por/ biała część/
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 szklanka majonezu
  • ½ kg żółtego sera Gouda
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku przeciąć na plastry. W naczyniu żaroodpornym  natłuszczonym ułożyć plastry piersi. Warzywa umyć, obrać, osączyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser Gouda zetrzeć na tarce i dodać do warzyw i pieczarek. Tak przygotowana masę wymieszać z  majonezem przyprawić solą i pieprzem do smaku, wyłożyć na mięsie i zapiec w piekarniku o temperaturze 180 stopni C około 50 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *