Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z indyka w winie

Składniki:

  • 4 filety z piersi indyka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanego oregano
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso zarumienić na rozgrzanym oleju po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    W między czasie posiekany czosnek wymieszać z natką pietruszki, bazylią, oregano, słodką papryką, koncentratem pomidorowym oraz winem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać mięso.
    Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *