Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z cukinii i ziemniaków

Składniki:

  • 25 g masła
  • 1 cebula
  • 2 cukinie
  • 2 ziemniaki
  • 5 jajek
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • garstka posiekanych liści bazylii
  • 6 łyżek startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną cukinię i smażyć kolejne 2 minuty.
    Po tym czasie dodać jeszcze pokrojone w kostkę ziemniaki i smażyć jeszcze minutę.
    Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem parmezanu, bazylii, natkę pietruszki oraz soli i pieprzu.
    Powstałą masę wylać na warzywa i smażyć około 5  minut.
    Zapiekankę wstawić na chwilę do piekarnika aby tylko wierzchnia warstwa się przyrumieniła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *