Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z bakłażana i cukinii

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 3 cukinie
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • garstka posiekanych liści tymianku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 8 łyżek startej mozzarelli

    Sposób wykonania:

    1. Bakłażana oraz cukinie pokroić w kostkę, cebulę posiekać a czosnek rozgnieść.
      Wszystko wrzucić do naczynia żaroodpornego.
      Skropić oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.
      Naczynie przykryć folią aluminiowa i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
      Po tym czasie posypać całość parmezanem oraz mozzarellą i piec jeszcze około 10 minut.
      Podawać od razu po przygotowaniu.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *