Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka wieprzowa z warzywami

Składniki:

  • 50 dag chudej wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 3 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 por
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Wieprzowinę pokroić w kostkę po czym obsmażyć ją na rozgrzanej patelni.
    W miedzy czasie cebulę oraz czosnek posiekać i również obsmażyć po czym wymieszać je z mięsem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Następnie pomidory pokroić w plasterki i ułożyć na zapiekance, samą górę posypać piórkami pora.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut.
    Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *