Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka wegetariańska

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • duży pomidor
  • 2 garści fasolki szparagowej
  • 10 różyczek brokuła
  • pół pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag startego żółtego sera
  • przyprawy
  • 2 łyżki masła.


Sposób wykonania:

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki i razem z fasolką i brokułem gotować 5 minut. Następnie ostudzić. Pora pokroić w półplasterki, czosnek posiekać i razem przesmażyć na maśle. Pomidora obrać ze skórki i  pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć ziemniaki na dnie naczynia, posolić, popieprzyć, wyłożyć fasolkę i brokuł, posolić, posypać połową sera. Na to dać pomidora i por z czosnkiem. Posypać resztą sera i zapiekać 30 min. w 170*C.
Przepis nadesłany na konkurs "Wiosenny konkurs wegetariański" przez Anetę Kurdybelską

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *