Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem

Składniki:

  • opakowanie makarony świderki
  • 2 papryki zielone
  • 3 pomidory
  • 2 duże cebule
  • 4 jajka
  • szklanka śmietany 18%
  • 25 dkg  tartego żółtego sera Gouda
  • 1 puszeczka koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

     

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Paprykę umyć osączyć i usunąć gniazda nasienne pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, drobno posiekać i z papryką przesmażyć na oleju. Pomidory umyć, osączyć i pokroić w grube plastry. Ser wymieszać z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron połączyć z sosem i warzywami. Przykryć plastrami pomidorów i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 35 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *