Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka makaronowa Angeliki

Składniki:

  • 1 paczka mielonego mięsa
  • 1 puszka groszku
  • makaron świderki, rurki (wg.uznania)
  • 1 cebula
  • margaryna do wysmarowania naczynia żaroodpornego
  • zioła prowansalskie lub oregano
  • śmietana 12%
  • 1 jajko

Sposób przyrządzenia:
Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Smażymy cebulkę na patelni na złoty kolor, następnie smażymy mielone, dodajemy groszek i podsmażamy. Ścieramy ser na tarce. Do śmietany dodajemy 1 jajko , mieszamy i wsypujemy trochę ziół prowansalskich
Do naczynia żaroodpornego wykładamy kolejno: makaron, mielone z
groszkiem następnie posypujemy serem, całość polewamy śmietaną z dodatkami
Zapiekamy w piekarniku na nagrzanym do temperatury 200 stopni C.
Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Angelikę Weber

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *