Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka Iwony

Składniki:

  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • ½ kg wędlin/ boczek, kiełbasa, szynka/
  • 4 łyżki masła
  • 8 jajek
  • 5 bułek kajzerek
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i usunąć gniazda nasienne. Razem z wędlinami pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na maśle na złocisty kolor. Jajka połączyć z bułkami pokrojonymi w kostkę, podsmażoną cebulą, papryką i wędlinami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuścić i wyłożyć wszystkie składniki. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 160 stopni około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *