Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane winogrona

Składniki:

  • 50 dag winogron
  • 8 jajek
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 szkl. mleka
  • 1 szkl. śmietany
  • 1 cytryna
  • 1 cukier waniliowy

    Sposób wykonania:   
    Jajka ubić z dodo datkiem mleka, śmietany oraz cukru.
    Następnie winogrona wrzucić do rondelka, skropić je sokiem z cytryny i posypać ½ cukru waniliowego.
    Smażyć na dużym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie zdjąć z ognia i zalać masą jajeczną.
    Dodać jeszcze pozostały cukier waniliowy.
    Dokładnie wymieszać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *