Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane spaghetti z papryką

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 zielone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 400g sera mozarella
  • 2 pęczki tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 300 g spaghetti

Sposób wykonania:

  1. Paprykę pokroić w kostkę i obsmażyć ją na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać rozgnieciony czosnek, skórkę z cytryny oraz połowę posiekanego tymianku.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i wymieszać z papryką.
    Całość przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Posypać resztą tymianku i obłożyć serem oraz skropić odrobina oliwą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 8-10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *