Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane pory z serem

Składniki:

  • 1 kg porów
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. mleka
  • 4 jajka
  • 150 g chudej szynki
  • 100 g żółtego sera
  • masło
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pory zalać osoloną woda i ugotować do miękkości po czym je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Jajka roztrzepać po czym dodać do nich mąkę wymieszaną z mlekiem.
    Dodać jeszcze starty ser oraz pokrojoną wędlinę i wylać całość na pory.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *