Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane naleśniki z jabłkami

Ciasto:

  • 2 szkl. mąki
  • 3 szkl. mleka
  • 2 jajka

    Nadzienie:

  • 1 kg jabłek
  • ½ szkl. cukru
  • 4/5 szkl. masła
  • ½ łyżeczki cynamonu

    Sposób wykonania:

    1. Składniki na ciasto dokładnie wymieszać ze sobą po czym smażyć naleśniki.
      W między czasie obrać jabłka i pokroić.
      Następnie układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem naleśniki na przemian z jabłkami.
      Każdą warstwę oprószyć cynamonem, cukrem oraz wiórkami masła.
      Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 1 godziny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *