Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane meksykańskie naleśniki

Składniki:

  • 20 naleśników
  • 60 dkg mięsa mielonego z łopatki
  • 1,5 łyżeczki ziarenek smaku
  • 1 łyżka przyprawy do dań kuchni meksykańskiej+ 2 łyżki
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 mini kostka knorra smażona cebula
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej
  • 3 pieczarki
  • puszka fasoli czerwonej
  • pół puszki mieszanki meksykańskiej
  • 500 ml purre pomidorowego
  • 25 dkg startego sera żółtego

    Sposób przygotowania:
    Mięso doprawiamy ziarenkami,1 łyżką przyprawy do kuchni meksykańskiej, czosnkiem, pieprzem, mini kostką i kolendrą. Dobrze wszystko mieszamy i odstawiamy na całą noc do lodówki.
    Następnego dnia smażymy mięso na patelni tak aby były "kuleczki". Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w kostkę. Dodajemy do mięsa.
    Do większego garnka wlewamy purre pomidorowe, dodajemy odsączoną fasolę, mieszankę meksykańską oraz mięso z pieczarkami. Gotujemy aby lekko odparować puree.
    Teraz zawijamy naleśniki w każdy wkładamy 2 łyżki farszu. Układamy w brytfance i posypujemy serem żółtym.
    Zapiekamy około 15 minut w 120 'C.

    To jest porcja jaką zrobiłam na imprezę więc możecie śmiało zmniejszyć o połowę ilość składników.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelosa

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *