Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane jabłka z cynamonem Norberta

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 8 całych goździków
  • 60 g masła
  • 1/3 szkl brązowego cukru
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu

Sposób wykonania:
Z dokładnie umytych jabłek odciąć wierzch po czym delikatnie wydrążyć wnętrze jabłka.
Do każdego wydrążonego jabłka włożyć po 2 goździki.
Następnie do masła dodać cynamon oraz cukier i całość dokładnie rozetrzeć na jednolitą pastę, którą przełożyć do jabłek.
Położyć jabłka na blasze do której wlać ½ szkl wody.
Przykryć je odciętymi czubkami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na około 1 godzinę.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem i cynamonem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *