Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane banany z kaszą

Składniki:

  • 3 banany
  • 3 jajka
  • 6 łyżek cukru
  • op. cukru waniliowego
  • 0,5 l śmietanki
  • płaski talerz ugotowanej kaszy manny
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:
    Obrane banany pokroić w plastry po czym połowę ułożyć w formie wysmarowanym tłuszczem.
    Na bananach ułożyć kasze pokrojoną w kostkę i ponownie banany.
    Następnie jajka z dodatkiem, cukru i cukru waniliowego ubić po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo śmietankę.
    Powstałym kremem zalać banany i kaszę.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *