Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekana ryba

Składniki:


  • 50 dag filetów (dorsz, morszczuk lub inna)
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 3 łyżki bułki tartej

Produkty Kamis:
przyprawa do ryb Kamis
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki i cebulę pokroić, przesmażyć na patelni, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć rybę ( uprzednio rozmrożoną i osuszoną). Piec w 200 st. ok. 20 minut. Masło rozetrzeć ze śmietaną, solą, pieprzem i serem. Zalać rybę, posypać bułką tartą i papryką. Zapiec.
Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Aneta 26

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *