Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zakąska prosta, a smaczna

Składniki:

    • 20 dkg krewetek koktajlowych
    • 2 łyżki zielonego groszku konserwowego
    • 2 łyżki pokrojonej w kostkę marynowanej papryki
    • majonez
    • szczypta chili
    • szczypta pieprzu
    • bagietka
    • masło
    • czosnek


    Sposób przyrządzenia:
    Mrożone, ugotowane krewetki koktajlowe wypłukać, obsączyć. Majonez wymieszać z pieprzem i chili. Krewetki, groszek, paprykę wymieszać z przygotowanym majonezem. Z bagietki kroić na skos niewielkie kromeczki. Opiec przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Każdą natrzeć czosnkiem, posmarować masłem, obłożyć krewetkami z dodatkami. Układać na półmisku wyłożonym listkami sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *