Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki z zielonym sosem

Składniki:

  • 8 cebul
  • 50 g masła
  • 500 g liści szpinaku
  • 400 g makaronu wstążki
  • sól
  • 125 ml śmietany
  • 2 łyżki białego wina
  • 150 g sera grongonzola
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:

  1. Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać szpinak i trzymać całość na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie wiać wino, śmietanę i kawałki gorgonzoli.
    Całość dokładnie zmiksować aby powstał  jednolity sos.
    Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołowa.
    Natomiast makaron ugotować według opisu na opakowaniu a po odcedzeniu wymieszać go z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *