Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki z polędwicą i grzybami

Składniki:

  • 40 dag makaronu
  • 2 łyżki masła
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 4 grzyby
  • ½ papryki
  • 2 cebulki dymki
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka listków mięty
  • 1 szkl bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso pokrojone w paseczki.
Wówczas dodać pokrojoną cebulę.
Gdy się zarumieni dodać pokrojoną paprykę oraz grzyby.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz miętą.
Następnie łyżkę mąki kukurydzianej wymieszać z odrobiną wody, doprowadzić do wrzenia po czym wlać bulion.
Całość przelać na patelnie z mięsem i dusić kilka minut do zgęstnienia.
W między czasie ugotować makaron według opisu na oplwaniu.
Po odcedzeniu polać go sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *