Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki z łososiem

Składniki:

  • 400 g wstążek
  • 200 g łososia
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 100 ml bulionu
  • 1 łyżeczka zagęstnika
  • koperek
  • 1 żółtko
  • ½ szkl. białego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie śmietanę wymieszać z bulionem po czym podgrzać na małym ogniu, wówczas cały czas mieszając dodawać łososia pokrojonego na 2 cm kawałki, trzymać na ogniu przez kilka minut.
    Następnie dodać do sosu zagęszczacz i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec dodać do sosu jeszcze wino oraz żółtka.
    Dokładnie wymieszać i polać na odcedzony makaron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *