Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z patelni

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki masła
  • 45 dag mielonej wołowiny
  • puszka pomidorów
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka sosu Worcester
  • 1 ½ szkl poszatkowanej kapusty
  • 2 łyzki natki pietruszki
  • 1 szkl makaronu
  • ½ szkl startego sera cheddar

Sposób wykonania;
Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć wołowinę po czym odlać namiar tłuszczu a do mięsa dodać pomidory, sól i sos Worcester.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać poszatkowaną kapustę, natkę pietruszki i makaron.
Ponownie wymieszać i gotować pod przykryciem około 20 minut.
Przed podaniem posypać startym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *