Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z grzybami i czerwoną cebulą

Składniki:

  • 1 kg. wołowiny
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 czerwone cebule
  • 30 dag. kurek
  • 250 ml. czerwonego wina
  • 1/2 szklanki bulionu wołowego
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę i podgrzać. Wołowinę pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, wrzucić do naczynia i opiec w piekarniku przez 10 minut. Cebulę pokroić w piórka i dodać do mięsa. Często mieszając piec przez 5 minut. Wlać bulion i wino , przykryć naczynie i dusić w piekarniku przez 1i 1/2 godziny. Dodać kurki i dusić jeszcze 25 minut. Podawać posypane natką z pieczywem lub kopytkami.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *