Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z boczniakami

Składniki:

    • 50 dkg pokrojonej w kostkę wołowiny
    • 10 ziemniaków pokrojonych w kostkę
    • 1 cebula pokrojona wg uznania
    • 15 dkg mini marchewek lub marchewki pokrojonej w słupki
    • 20 dkg boczniaków pokrojonych w grube paski
    • 2 szklanki pokrojonych w kostkę pomidorów
    • 1 szklanka „mocnego” bulionu mięsnego
    • ½ szklanki mąki pszennej
    • 1 łyżeczka sosu Worcester
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżeczka suszonego majeranku
    • ¼ łyżeczki pieprzu


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki poza wołowiną wymieszać w dużym rondlu, doprowadzić do wrzenia i gotować aż zmiękną. Na patelni rozgrzać mocno olej i mieszając obsmażyć na nim wołowinę przez 2 minuty. Połączyć z pozostałymi składnikami, wymieszać. Podawać z pieczywem lub ryżem na sypko.

2 comments for “Wołowina z boczniakami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *