Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina o smaku śliwek

Składniki:

  • 40 dag schabu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 białko
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki sosu śliwkowego

Sposób wykonania:

  1. Wieprzowinę pokroić w kostkę, którą wymieszać z mąką i białkiem po czym smażyć na rozgrzanym oleju ok. 3 min.
    Następnie mięso wyjąć a n a patelnie dodać smalec cukier, sól, sos śliwkowy oraz sos sojowy.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu do zgęstnienia, wówczas włożyć mięso i smażyć ostatnią minutę.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Iwonę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *