Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina na ostro

Skład:

– 250g wołowiny

– cebula

– kandyzowana skórka z pomarańczy

– ząbek czosnku

– 50g orzeszków ziemnych

– sól, pieprz

– kurkuma

– ostra papryka

– 4 łyżki oleju

– 2-3 łyżki bulionu

– kilka gałązek natki

 

 

 

Sposób wykonania:

Cebulę pokroić w plasterki. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube słupki. Czosnek obrać, drobno pokroić. Natkę umyć, osuszyć, posiekać. Olej rozgrzać, włożyć cebulę i czosnek, zrumienić. Dodać mięso, orzeszki i skórkę pomarańczową, smażyć 5 minut, wlać bulion. Przyprawić do smaku kurkumą, solą, pieprzem, papryką, dokładnie wymieszać. Mięso posypać natką.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *