Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona z ziemniakami

Poszukujesz nowych przepisów na potrawy z wołowiny? Idealnie trafiłeś. Dziś przepis na duszoną wołowinę z ziemniakami. Przepis zawiera: wołowinę, pieczarki, ziemniaki, koncentrat pomidorowy. 
 

Składniki:

  • 40 dag chudego mięsa wołowego 
  • 1 kg ziemniaków
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • olej
  • słodka papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie pokroić je na mniejsze kawałki. 
    Następnie obraną cebulę i czosnek posiekać  a obrane pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je razem na patelnie z rozgrzanym olejem. 
    Dodać jeszcze mięso i razem przesmażyć.
    Doprawić do smaku solą i papryką w proszku.
    Na koniec dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec wrzucić obrane i pokrojone ziemniaki.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *