Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina curry

 

Składniki:

  • 50-60 dkg wołowiny (ja daję pręgę)
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula (średnia)
  • 2 marchewki (średnie)
  • brukselka (jak mrożona pół paczki)
  • fasolka szparagowa (jak mrożona pół paczki)
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, curry

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i pokroić w małą kosteczkę. Posypać mąką i usmażyć na rozgrzanym oleju. Potem całość wrzucić do garnka i gotować pod przykryciem aż będzie prawie miękkie. Grubość kostki oczywiście skraca czas gotowania :). Gdy będzie miękkie dajemy marchew pokrojoną w cieniutkie paseczki, pieczarki pokrojone w paski, cebulę w piórka, brukselkę i fasolkę. No i te listki i ziela. Całość doprawić solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać dużo curry żeby było czuć. Podajemy z ryżem. To jest potrawa na 2 osoby na dwa obiady.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *