Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowa polędwica z pieczarkami

Składniki:

  • ½ kg polędwicy wołowej
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki śmietany
  • ½ łyżeczki suszonej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Pokrojoną na talarki cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym ją posolić.
W między czasie na osobnej patelni an dużym ogniu przesmażyć mięso pokrojone na wąski paski, oprószone mąką.
Natomiast pieczarki pokrojone na plasterki, przesmażyć na wolnym ogniu.
Wówczas wymieszać z mięso z cebulą i pieczarkami.
Dodać śmietanę oraz koncentrat pomidorowy.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *