Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Włoska zupa cebulowa

Składniki:

    • ½ kurczaka
    • 2 szklanki mleka
    • 2 żółtka
    • łyżka margaryny
    • 2 marchewki
    • 2 pietruszki
    • ½ selera
    • 40 dkg cebuli
    • 4 łyżki ryżu
    • natka pietruszki
    • przyprawy

    Sposób przyrządzenia:
    Przygotowanie wywaru : dwie ćwiartki kurczaka gotować pod przykryciem co najmniej pół godziny . Warzywa dodać do drobiowego wywary i gotować do miękkości. Odcedzić .
    Przygotowanie zupy : cebule drobno posiekać , podsmażyć na margarynie , zalać mlekiem i gotować na wolnym ogniu aż zmięknie . Zmiksować . Ryż zalać wywarem z drobiu , ugotować i połączyć z cebulą .gotować przez chwilę razem , wymieszać z żółtkami i posiekaną natką. Doprawić do smaku.
    Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *