Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Włoska sałatka śledziowa

Składniki:

  • 20 dkg filetów z solonych śledzi
  • 10 dkg ugotowanej marchewki
  • 10 dkg groszku konserwowego
  • 10 dkg białej konserwowanej fasoli
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • majonez, keczup


Sposób przyrządzenia:

Śledzie , marchewkę i jajka pokroić w kostkę. Groszek i fasolę wypłukać, obsączyć. Majonez wymieszać z keczupem. Groszek, marchewkę, fasolę i śledzie wymieszać, przełożyć do salaterki. Na środku usypać kopczyk z pokrojonych jajek. Całość polać majonezem wymieszanym z keczupem. Pyszne!
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Magda N

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *