Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Winogronowy tort na gorące dni

Składniki:

  • 50 dag białego sera
  • 3 jajka
  • 1 ½ szkl. cukru pudru
  • łyżka masła
  • 2 op. winogronowej galaretki
  • 2 szkl. pokruszonych herbatników
  • winogrona

    Sposób wykonania:
     Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu i odstawić na bok.
    W między czasie masło zmiksować razem ze 1 szklanka cukru pudru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo resztę cukru oraz żółtka.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze ser.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać jedną tężejąc galaretkę oraz białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przełożyć krem do blachy tortowej posypanej pokruszonymi herbatnikami.
    Na wierzchu ułożyć kawałki winogron i zalać je drugą tężejącą galaretką.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *