Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijny smażony filet z łososia z awokado i ogórkiem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z łososia ze skórą
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • 1 dojrzałe awokado
  • ½ ogórka
  • 1 łyżka octu 3% lub soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka posiekanego koperku

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z koperkiem, octem i przyprawami. Awokado i ogórka delikatnie wymieszać, polać przyrządzonym sosem, odstawić. Umyte i osuszone filety z łososia podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Na patelni rozgrzać masło i olej, smażyć porcje ryby lekko go rumienić. Filety wykładać na talerze, obłożyć sałatką z ogórka i awokado.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *