Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijna zupa rybna

Składniki:

  • 30 dkg filetów z karpia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 białko jajka
  • 3 szklanki bulionu rybnego
  • odrobina tartego imbiru
  • pokrojona grubo natka pietruszki
  • sól, biały pieprz, cukier do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Umytą rybę podzielić na porcje, przyprawić, oprószyć mąką ziemniaczaną, zanurzyć w lekko zmiksowanym białku. Do bulionu rybnego dodać imbir i przyprawy, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień powoli gotować. Do rondla z wrzącym bulionem dodać porcje ryby, powoli gotować aż ryba wypłynie, dodać natkę pietruszki, skorygować smak przyprawami i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *