Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowy móżdżek

Składniki:

  • mózg wieprzowy 1 kg
  • cebula 2 sztuki
  • jajka 2 sztuki
  • masło 10 dag
  • ocet 5 łyżek
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Móżdżki wieprzowe po opłukaniu należy gotować przez około 7 minut w
    osolonym wrzątku z dodatkiem octu, następnie odsączyć je i zdjąć z nich
    skórkę, następnie pokroić w kostkę. Cebulkę należy obrać z łupinek,
    posiekać w drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle. Po podsmażeniu na
    złoty kolor należy dodać do niej pokrojony móżdżek, całe jajka, doprawić
    do smaku solą i pieprzem. Po podsmażeniu należy posypać posiekaną drobno
    natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *