Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z pieczarkami i kapustą pekińską

 

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 6 dużych liści kapusty pekińskiej
  • 10 pieczarek
  • marchew
  • łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • imbir
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na duże kawałki a obraną marchewkę w plasterki po czym smażyć razem na rozgrzanym oleju około 5 minut.
    Po tym czasie dodać sos sojowy i dokładnie wymieszać.
    Wrzucić pieczarki pokrojone na plasterki oraz imbir.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i na koniec dodać jeszcze kapustę.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu ostanie 4 minuty.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *