Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z kiełkami fasoli

Składniki:

  • 25 dag chudej wieprzowiny
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 cebulek dymek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 75 dag kiełków fasoli
  • 1 łyżeczka soli

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, które wrzucić na wrzątek i gotować ok. 30 s po czym odcedzić i przelać zimną wodą.
    W między czasie wieprzowinę pokroić w słupki i smażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać sos sojowy oraz cukier, wymieszać smażyć ok. 1 min.
    Następnie mięso wyjąć a na patelnie wrzucić posiekany czosnek i cebulę, fasolę oraz kiełki.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i smażyć jeszcze ok.1 min, włożyć mięso i podgrzać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Oliwię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *