Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina w sosie chrzanowym

Składniki:

  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ szkl maki pszennej
  • 1 kg chudej wieprzowiny
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • marchewka
  • łodyga selera naciowego
  • ½ łyżeczki sproszkowanych goździków
  • 2 wołowe kostki rosołowe
  • ½ szkl octu winnego z jabłek
  • ¼ szkl gotowego chrzanu

Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać z solą oraz pieprzem po czym obtoczyć  w niej mięso.
Następnie obsmażyć go na złoto na rozgrzanym oleju po czym wyjąć go a do tego samego garnka wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i plastry selera.
Całość przesmażyć i dodać jeszcze goździki, ocet, bulion oraz ponownie wrzucić mięso.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 1,5 godziny.
Po tym czasie zdjąć z ognia i wymieszać z chrzanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *