Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina w aromatycznym kminku

Składniki:

  • 1 ½ kg wieprzowiny/ pokrojonej w kostkę/
  • ½ szklanki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 3 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka sosu ostrygowego
  • 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki
  • szczypta posiekanej kolendry

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać olej i smażyć około 3 minut z każdej strony mięso uprzednio oprószone mąką. Osaczyć na papierowym rzeczniku. Mięso przełożyć do garnka. Rosół wymieszać z sosem sojowym i ostrygowym,  oraz kminkiem i zalać mięso. Dodać pokrojone w plastry ziemniaki, przykryć  pokrywką i dusić 1/2 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu podawać  gorące z dodatkiem posiekanej kolendry. Dobrze smakuje z brokułami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *