Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowe żeberka z oregano Marzeny

Składniki:

  • 1,4  kg żeberek wieprzowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 gałązki oregano
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Obrany czosnek posiekać po czym zmiksować razem z oliwą, oregano i octem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać je marynatą.
    Wstawić do lodówki pod przykryciem na 12 godzin.
    Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni piec ok. 45-50 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Marzena

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *